Hur utförs porfyllning med Steinfix 50?

Här hittar du råd och tips som täcker alla behov för behandling av natursten. Sten består av olika material och har därför individuella behandlingsbehov.

Porfyllnings- och polermedel, som STEINFIX 50, består huvudsakligen av polemiserad akrylsyra och är vattenbaserade. Polermedel är enkelt att applicera, bra för både hälsa och miljö, och lätt att ta bort om du skulle ångra det.

STEINFIX 50 är en specialprodukt för porfyllning av alla typer av natursten, terrakotta, betong och terrazzo. Produkten är utformad för att medlet ska tränga in i alla porer och lägga sig som en tunn skyddshinna på ytan (se bilder). Produkten får en något blankare och mörkare yta, som framhäver stenens struktur. Det finns porfyllningsmedel med olika kvalitet på marknaden. Produkter med den högsta kvaliteten lyckas tränga in ordentligt i porerna, samtidigt som de bara skapar en tunn skyddshinna på ytan.

Slik går du frem for å påføre Steinfix 50

1. Om du har golvvärme, ska den slås av dagen före behandlingen.

2. Se till att golvet och undergolvet är torra och håller rätt temperatur. Ett golv som är limmat torkar snabbt, men om det har lagts med murbruk kan det behöva flera månader för att torka ut. Lufttemperaturen vid behandling med STEINFIX 50 bör vara mellan 10 och 30 grader Celsius.

TIPS: Om du har ett fuktigt golv kan du ändå impregnera, men då med ett fettbaserat (Steinfix 60) eller oljebaserat (Steinfix 100+) medel. Om du lägger akrylbaserad polish på ett fuktigt golv riskerar du att molekylerna spricker och att du får en vit hinna på stenen. Denna är dock lätt att ta bort genom behandling med STEINFIX 90.

3. Avlägsna eventuellt gammalt polermedel med STEINFIX 90.

4. Rengör golvet noggrant med STEINFIX 40. Privatpersoner kan använda mopp, medan professionell rengöringspersonal bör använda en kombimaskin med grön pad. Du kan hoppa över detta steg om golvet inte är smutsigt eller om du precis använt STEINFIX 90.

5. Ta bort eventuella resterande fläckar med STEINFIX 10-30.

6. Applicera STEINFIX 50 i koncentrerad form på golvet. Häll ut STEINFIX 50 över golvet och fördela det tunt och jämnt med en mopp, mjuk borste eller
roller. På absorberande ytor lägger man ytterligare ett till två lager efter att det första är torrt (måste torka mellan varje lager).

TIPS! I utsatta miljöer med mycket slitage kan du öka skyddsfilmens hårdhet genom att polera med en höghastighetsmaskin. I privata hem är det sällan behov för detta.

För daglig rengöring av ett golv som har porfyllts STEINFIX 50, rekommenderar vi STEINFIX 60 natursåpa.

Läs mer om fler metoder för porfyllning och impregnering

Steinfix 50 er enkel å påføre

Produkter som ska användas

steinfix 50 porfyllning

STEINFIX 50

Impregnering

En specialprodukt för impregnering/porfyllning av alla typer av natursten, terrakotta, betong och terrazzo.

  • Förhindrar att smuts och föroreningar tränger in i porerna
  • Tillför glans och betonar stenens struktur och färgschema
  • Gör stenen något mörkare
  • För inomhusbruk
  • PH 8,7 i koncentrerad form

Hittade du inte det du sökte?

Henning Christensen

Produktansvarig Steinfix

Mobilnummer: +47 932 56 781
E-post: hc@ellingard.no

Hittade du inte det du sökte?

Henning Christensen

Produktansvarig Steinfix

Mobilnummer: +47 932 56 781
E-post: hc@ellingard.no

0

Start typing and press Enter to search

Bilde av steinvegg